Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άλλη μία μεταφορά του βιβλίου του Thomas Harris, «Red Dragon», στην μεγάλη οθόνη (προηγήθηκε το Manhunter του Michael Mann, το 1986). Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί prequel της «Σιωπής των Αμνών»: ίσως και τα δύο.
Το «Red Dragon» όμως πάνω από όλα είναι ένα θρίλερ που στέκεται μόνο του, τρομάζει αλλά και δικαιώνει τον θεατή. Ο Anthony Hopkins, έχοντας ταυτιστεί, πλέον, με τον ρόλο του Hannibal Lecter, στηρίζει ολόκληρη την ψυχολογία της ταινίας, δίνοντας της την απαραίτητη ατμόσφαιρα της διεστραμμένης διάνοιας, που κατευθύνει τα πιόνια σε ένα παιχνίδι απόδοσης δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά, το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι ο αγώνας δρόμου μεταξύ του πράκτορα του F.B.I. William Graham (τον υποδύεται ο Edward Norton) και του «κακού» της ταινίας Francis Dolarhyde (υπό την ερμηνεία του Ralph Fiennes) ή «Tooth Fairy». Το cast πλαισιώνουν οι Harvey Keitel, Emily Watson, Anthony Heald, Frankie Faison και Mary-Louise Parker.

Ο πράκτορας του F.B.I. Will Graham καλείται πίσω στην υπηρεσία, από την πρόωρη συνταξιοδότησή του, για να πιάσει ένα μανιακό δολοφόνο, γνωστό στις αρχές ως «The Tooth Fairy». Ζητάει την βοήθεια του πανούργου συλληφθέντα του, Δόκτορα Hannibal Lecter, ώστε να μπορέσει να πιάσει τον «Tooth Fairy» και να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο μανιακός δολοφόνος λαμβάνει πληροφορίες για τον Graham και την οικογένεια του από τον Δόκτορα Lecter.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.