«Πριν από πολύ καιρό σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό… Αναταραχές έχουν ξεσπάσει στην Γαλαξιακή Δημοκρατία. Το μήλο της έριδος είναι η φορολόγηση των εμπορικών δρόμων στα μακρινά αστρικά συστήματα. Ελπίζοντας να επιλύσει το πρόβλημα με πολιορκία από θανάσιμα θωρηκτά, η άπληστη Εμπορική Ομοσπονδία έχει διακόψει κάθε αποστολή προς το μικρό πλανήτη Naboo.

Ενώ, η Γερουσία της Δημοκρατίας έχει ατέλειωτες διαβουλεύσεις επί των ανησυχητικών γεγονότων, ο ύπατος Καγκελάριος έστειλε μυστικά δύο ιππότες Jedi, τους φύλακες της ειρήνης και της δικαιοσύνης στον γαλαξία, να διευθετήσουν το ζήτημα…»

22 χρόνια μετά την πρώτη, θρυλική πλέον, ταινία του Πολέμου των Άστρων, ο George Lucas, παρουσιάζει την πιο αναμενόμενη ταινία της δεκαετίας του ’90. Ένα νέο Star Wars, και όπως η διαφημιστική καμπάνια του λέει: «Κάθε θρύλος έχει μία αρχή».

Βρισκόμαστε, στον πολιορκημένο πλανήτη Naboo, 32 χρόνια πριν τα γεγονότα του πρώτου Star Wars. Δύο Jedi, ο Qui-Gon Jinn και ο Obi-Wan Kenobi, φυγαδεύουν την βασίλισσα Amidala, προς την πρωτεύουσα της Γαλαξιακής Δημοκρατίας, την Coruscant. Έπειτα από μία στάση για επισκευές, στον ουδέτερο πλανήτη Tatooine, φτάνουν στην Coruscant έχοντας πάρει μαζί τους και ένα χαρισματικό παιδί, τον Anakin Skywalker. Ο Qui-Gon πιστεύει ότι είναι το άτομο που θα φέρει ισορροπία στην Δύναμη, το πρόσωπο του θρύλου. Μέσα από πολιτικά παιχνίδια, οι Jedi με την βασίλισσα και τον μικρό Anakin επιστρέφουν στον Naboo, τον οποίο και θα προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν.

Η ταινία έχαιρε της ευρείας αποδοχής του κοινού και κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών, παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα $ 900.000.000. Σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση, κάτω από τον «τιτάνιων εισπράξεων» Τιτανικό και τον «παιδικό» Harry Potter. Παρόλες τις εισπράξεις της, η ταινία κρίθηκε ως απογοητευτική από το κοινό, δεν ικανοποίησε τους fan του μεγαλύτερου κινηματογραφικού θρύλου και θάφτηκε από τους κριτικούς. Όμως, η σπουδαιότητά της είναι τεράστια. Είναι η αρχή της νέας τριλογίας, μίας τριλογίας-prequel της πρώτης τριλογίας. Για τις μελλοντικές γενεές, η Αόρατη Απειλή θα είναι η βάση, το θεμέλιο, της μυθολογίας των Star Wars. Για την κινηματογραφική τέχνη, αποτελεί το υπέρτατο, μέχρι τότε, δείγμα της νέας ψηφιακής τεχνολογίας, με εκατοντάδες ψηφιακούς ήρωες, τελειοποιημένους και απόλυτα πιστευτούς, πρωτοπόρα και καινοτόμος, όπως το πρώτο Star Wars, μία ταινία κλασική χρόνια πριν βγει στις αίθουσες.

Και μία τέτοια ταινία δεν θα μπορούσε παρά να περιέχεται σε ένα από τα καλύτερο DVD που παρήχθησαν ποτέ. Το δύο δίσκων DVD, συνδυάζει την κορυφαία πιστότητα ήχου και εικόνας THX, με πάνω από έξι ώρες έξτρα υλικού, που περιλαμβάνει: επτά κομμένες σκηνές, που ολοκληρώθηκαν αποκλειστικά για το DVD, έξι ντοκιμαντέρ για την παραγωγή τις ταινίας, τα δώδεκα χρονολογικά ντοκιμαντέρ που ήταν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, το μουσικό βίντεο “Duel of Fates”, αποκλειστική Φωτογραφική συλλογή και υλικό από την διαφημιστική καμπάνια της ταινίας σε όλο τον κόσμο. Και όλα αυτά σε ένα interactive περιβάλλον, με υπέροχα γραφικά και πολλές εκπλήξεις, καθώς δεν ξέρεις σε ποιο σημείο του πλανήτη θα μεταφερθείς με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.