Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της Αόρατης Απειλής, «αναταραχή επικρατεί στην Γαλαξιακή Δημοκρατία. Πολλά ηλιακά συστήματα διακήρυξαν την πρόσθεσή τους να αποχωρήσουν από την Δημοκρατία. Αυτό το αποσχιστικό κίνημα, υπό την ηγεσία του μυστηριώδη Κόμη Dooku, δυσκολεύει τους λιγοστούς ιππότες Jedi να διατηρήσουν την ειρήνη στον γαλαξία.

Η Γερουσιαστής Amidala, πρώην βασίλισσα του Naboo, επιστρέφει στην Γαλαξιακή Γερουσία, για να συμμετάσχει στην κρίσιμη ψηφοφορία για την δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού, που θα βοηθήσει τους Jedi…»

Τρία χρόνια μετά την Αόρατη Απειλή, ο George Lucas παρουσιάζει την ταινία-δικαίωση του μύθου του, μία ταινία Star Wars.

Μία απόπειρα δολοφονίας της γερουσιαστή Amidala, φέρνει κοντά παλιούς γνώριμους, καθώς ο Obi-Wan Kenobi και ο Anakin Skywalker αναλαμβάνουν να την προστατέψουν. Μία δεύτερη απόπειρα, οδηγεί τους δύο Jedi σε νέα στοιχεία. Έτσι ο Obi-Wan αναλαμβάνει να πάει στον πλανήτη Camino, όπου ανακαλύπτει ότι ένας στρατός δημιουργείται για την Δημοκρατία, χωρίς κανείς να το γνωρίζει, ενώ ο Anakin θα συνοδεύσει την Amidala στον πλανήτη της, για την ασφάλειά της. Στην αναζήτησή του, ο Obi-Wan θα φτάσει στον πλανήτη Geonosis. Ο Anakin, στο μεταξύ, πηγαίνει, με την Amidala, στον Tatooine, καθώς τον ταλαιπωρούν εφιάλτες που έχουν να κάνουν με την μητέρα του, την οποία και θα βρει ετοιμοθάνατη, ενώ την ίδια στιγμή ο Obi-Wan συλλαμβάνεται. Παρακούοντας τις εντολές, οι δύο νέοι σπεύδουν να τον σώσουν και πιάνονται και αυτοί αιχμάλωτοι του Κόμη Dooku, στον πλανήτη Geonosis. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την Δημοκρατία, καθώς η συνομωσία του Κόμη Dooku παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Εισπρακτικά, η ταινία δεν τα πήγε και τόσο καλά (αν και προβάλετε ακόμα σε αίθουσες IMAX). Παρόλα αυτά τα 650 περίπου εκατομμύρια δολάρια των εισπράξεων την τοποθετούν ανάμεσα στις 20 πιο επιτυχημένες ταινίες όλων των εποχών. Και σαν Star Wars δεν θα μπορούσε παρά να ταράξει, και αυτή με την σειρά της, τα νερά της κινηματογραφικής τεχνολογίας, καθώς είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου με ψηφιακά μέσα. Αυτό της προσδίδει αξεπέραστη ποιότητα εικόνας και μεγαλύτερη ευελιξία στην επεξεργασία.

Και αυτός είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί το καλύτερο DVD που έχει κυκλοφορήσει, καθώς η ταινία δεν ψηφιοποιήθηκε για την παραγωγή του DVD, αλλά το υλικό προήλθε κατευθείαν από την πηγή, σε ψηφιακή μορφή. Τα extras, τα οποία φτάνουν και τις έξι ώρες, είναι καταπληκτικά, οι κομμένες σκηνές προσθέτουν στην ιστορία στοιχεία που δεν είχαμε υπόψη μας, τουλάχιστον όχι άμεσα, τα ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνουν ξεκάθαρα όλη την δημιουργία της ταινίας, από τις ερμηνείες των ηθοποιών μέχρι την κατασκευή των ψηφιακών μοντέλων. Βλέποντας κάποιος το μεράκι και το πάθος με το οποίο δημιουργούν αυτοί οι άνθρωποι τα Star Wars, σίγουρα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα βλέπει. Και τηρώντας τις παρακαταθήκες της έκδοσης DVD της Αόρατης Απειλής, τα μενού και σε αυτό το DVD είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτικά.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.