Η Σιωπή των Αμνών αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ταινίες των αρχών της δεκαετίας του ’90. Χάρη σ’ αυτήν την ταινία τα θρίλερ έγιναν ταινίες αντάξιες των Oscar© καθώς «Η Σιωπή των Αμνών» κέρδισε όλα τα βασικά Oscar©: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρώτου Αντρικού Ρόλου, Πρώτου Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ προτάθηκε και για τα Oscar© Καλύτερου Μοντάζ και Καλύτερου Ήχου. Μόνο άλλες δύο ταινίες κατάφεραν το ίδιο πράγμα μέχρι τότε: η «It Happened One Night (1934)» και η «Φωλιά του Κούκου (1975)». Η ταινία έχει βραβευτεί σχεδόν σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της εποχής της. Στην λίστα με τις Καλύτερες Ταινίες Όλων των Εποχών του I.M.D.B. φιγουράρει στην εικοστή έκτη (26) θέση.


Η ταινία περιγράφει πως μία μαθητευόμενη πράκτορας του FBI, η Clarice Starling, αναλαμβάνει να εξασφαλίσει την βοήθεια ενός ψυχίατρου, του Dr. Hannibal Lecter, ο οποίος είναι έγκλειστος σε άσυλο σαν ψυχοπαθής δολοφόνος με συμπτώματα κανιβαλισμού. Η βοήθειά του είναι πολύτιμη καθώς θα κρίνει αν θα βρουν έγκαιρα την κόρη της γερουσιαστή Martin, την οποία έχει απαγάγει ένας serial-killer με το παρατσούκλι Buffalo Bill.

Η έκδοση της σε DVD με δύο δίσκους, αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες εκδόσεις DVD στην Ελλάδα. Στον πρώτο δίσκο θα βρείτε την ταινία, με εικόνα και ήχο άριστης ποιότητας και τα σχόλια του σκηνοθέτη, ενώ ο δεύτερος δίσκος περιέχει πλούσιο υλικό από κομμένες σκηνές ή εναλλακτικό μοντάζ παλιών σκηνών, κάτι που βοηθάει στην κατανόηση της ταινίας περισσότερο, διαλευκαίνει ορισμένα σκοτεινά σημεία της πλοκής και μας δείχνει μία πιο βαθιά και λεπτομερής περιγραφή των ηρώων.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.