Ο άνθρωπος είναι από την φύση του περίεργο ον. Πάντα αναζητούσε να δει αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό που βλέπει, να το ερμηνεύσει και να το κατατάξει. Η περιέργεια αυτή γέννησε τις θρησκείες, την επιστήμη αλλά και τις ιδεολογίες. Κάθε μέρα ο άνθρωπος καταφέρνει να δει, να ερμηνεύσει και να κατατάξει κάτι καινούριο. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει ή να κατατάξει. Δεν μπορεί να τα ερμηνεύσει ή τα κατάταξει εδώ και αιώνες…
Κάθε Σάββατο, το WebPort θα σας παρουσιάζει ένα θέμα βγαλμένο από το ‘Αγνωστο Κόσμο. Από τα μυστήρια των Πυραμίδων και την ευθυγράμμιση των ΑρχαιοΕλληνικών Μνημείων μέχρι τα U.F.O. και τον Yeti, από το Stonehedge και τα αγάλματα Moai μέχρι τα φαντάσματα και τις δυνάμεις Tesla, κάθε Σάββατο, θα είναι ένα μικρό ταξίδι στους άγνωστους ή αμφιλεγόμενους τόπους της Φαντασίας, της Συνομωσιολογίας, της Ασύμβατης Ιστορίας: του Ανεξήγητου.

Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία κριτική ματιά στην παρουσίαση του θέματος, παρουσιάζοντας τις δύο πλευρές: της επιστήμης και της μη κατανόησης. Θα αρκεστούμε στην καταγραφή και σχολιασμό των στοιχείων και όχι σε θεολογική, φιλοσοφική ή επιστημονική ερμηνεία των.

Το επόμενο Σάββατο, 13/11, θα ασχοληθούμε με τον φαινόμενο των κρυστάλλινων κρανίων και το μυστήριο που ενέχεται στις ιδιότητες και την προέλευσή τους.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.