Ο Frank Oz, σκηνοθετεί και δημιουργεί ένα κόσμο ιδανικό: πολυτελή σπίτια, πανάκριβα αμάξια, πανέμορφες γυναίκες και ευτυχισμένοι σύζυγοι. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο Stepford του Connecticut. Κάτι αφύσικο και φρικιαστικό, εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του 1975, κάτι που περιμένει την, υπό νευρικό κλονισμό, Joanna Eberhart (Nicole Kidman) να το διαπιστώσει και να προσπαθήσει να το αλλάξει.

Η ταινία πλασσάρεται ως κωμωδία-θρίλερ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει σε κανένα από τα δύο. Χαρισματικές, αλλά όχι πειστικές, ερμηνείες από ολόκληρο το cast, καλή σκηνοθεσία από τον Oz, εξαιρετικά κοστούμια και σκηνικά, καλό concept, αλλά παρόλα αυτά, η ταινία δεν μοιάζει να καταλήγει κάπου.

Καταφέρνει, όμως, να θέσει ένα κρίσιμο ερώτημα: σε ποιο σημείο έχει οδηγήσει η σύγχρονη αμερικανική κοινωνία μία ομάδα αντρών να πλάσουν έναν ιδανικό κόσμο και, υπό την καθοδήγηση ενός ανώτερου αλλά διεστραμμένου μυαλού, να μετατρέψουν τις γυναίκες τους σε υπάκουα, πειθήνια και ευχάριστα ρομπότ? Η ταινία απαντάει μερικώς…

Το DVD διαθέτει αρκετό επίπλέον υλικό με κομμένες σκηνές, σκηνές από τα γυρίσματα και μία σειρά ντοκυμαντέρ για την υπόθεση, την ιστορία της ταινίας και τις έννοιες τις οποίες πραγματεύται.

 

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο WebPort. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 15/12/2012.