…κι αυτό γιατί το Internet είναι τόσο μεγάλο, πολυποίκιλο και μοναδικό που η νέα μας στήλη μόνο από υλικό δεν πρόκειται να μείνει. Κάθε εβδομάδα, η στήλη “WWW: the Wonderfully Wide Web” θα σας παρουσιάζει τρεις ιστοσελίδες με πρωτότυπο υλικό ή μοναδικές υπηρεσίες, ή και τα δύο. Αυτή την εβδομάδα επιλέξαμε τρεις σελίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα που λίγο-πολύ γνωρίζουμε αλλά συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε.

 • The Meatrix

  The MeatrixΤο Meatrix ξεκίνησε ως ένα πρωτότυπο σποτάκι, που βασισμένο στην κινηματογραφική τριλογία Matrix, καυτηρίαζε την βιομηχανία κρέατος των Η.Π.Α.

  Προς Θεού, δεν είναι ένα site για χορτοφάγους, αλλά ένα site που εστιάζει στην προσπάθεια για διεκδίκηση από τους καταναλωτές κρέατος υψηλής ποιότητας, λογικού κόστους, χωρίς βασανισμό των ζωών και χωρίς εκμετάλλευση των εργαζομένων. Στο site θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στο θέμα, ενώ α πολυβραβευμένα φιλμάκια της σειράς είναι διαθέσιμα για να τα παρακολουθήσετε: διατίθενται και με ελληνικούς υπότιτλους (μεταξύ άλλων).

  Go to: www.meatrix.com/

 • Y do u think

  Y do u thinkΗ Επιτροπή Καταπολέμησης του Καπνίσματος της Virginia, ΗΠΑ, βρήκε έναν εξαιρετικά δυναμικό και πρωτότυπο τρόπο να απευθυνθεί στους νέους και νέες της πολιτείας και να τους πείσει για τους κινδύνους του καπνίσματος. Με έξυπνα διαφημιστικά σποτς (δείτε τα επιλέγοντας “Commercials”) η Επιτροπή μιλάει στην γλώσσα των νέων: τους καλεί να επαναστατήσουν κατά του καπνίσματος, επιδεικνύει δραστηριότητες “εξίσου ηλίθιες με το κάπνισμα” όπως το να γλύφεις τα πάντα στο πέρασμά σου ή να πηγαίνεις στο σχολείο με μία ζώνη από ωμό κρέας κ.ο.κ. Δεν λείπουν και τα βίντεο με πιο άμεσα επιχειρήματα, όπως το γεγονός ότι οι μη καπνιστές φιλιούνται περισσότερο, το κάπνισμα είναι παράγων για αύξηση του σωσιβίου στην κοιλιά, κι άλλες “εφηβικές” (και όχι μόνο) ανησυχίες ή ματαιοπονίες.

  Η σελίδα, όμως, δεν είναι μία απλή παράθεση από έξυπνα σποτάκια και πληροφορίες! Η αρχική σελίδα είναι interactive, καθώς μπορείτε να σχεδιάσετε κι εσείς τα δικά σας γκραφίτι. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε δεδομένα για το κάπνισμα (επιλέγοντας “Facts”), όπως ότι το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους αμερικανούς κάθε τρία χρόνια παρά όλοι μαζί οι πόλεμοι στην ιστορία των Η.Π.Α. (περίπου 1.000.000). Στην ίδια σελίδα βρίσκεται και το “Memoriam” με αφιερώσεις σε ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από το κάπνισμα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτα: σε μηνιαία βάση το site προτείνει καλλιτέχνες, προϊόντα, events (πολλά από τα οποία διοργανώνει η Επιτροπή) και ταυτόχρονα στην κατηγορία “Stupid” θα βρείτε δεκάδες εικόνες, βίντεο και παιχνίδια για να περάσετε την ώρα σας.

  Go to: www.ydouthink.com/

 • Stand Up to Cancer

  Stand Up to CancerΤο Stand up to Cancer (Ανορθώστε το ανάστημά σας στον Καρκίνο) είναι μία νέα προσπάθεια που γίνεται στις ΗΠΑ από εξέχουσες προσωπικότητες των ΜΜΕ και του καλλιτεχνικού χώρου, γνωστούς φιλάνθρωπους και σημαντικούς αντικαρκινικούς οργανισμούς που προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για την έρευνα κατά του Καρκίνου, μέσα από δράσεις στο internet και την τηλεόραση. Ο τηλεμαραθώνιος της 5ης Σεπτεμβρίου 2008, απέφερε στην οργάνωση περισσότερα από 100.000.000 δολάρια, εκ των οποίων το 90% είναι άμεσα διαθέσιμο για την χρηματοδότηση ερευνητικών κέντρων. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από τις δράσεις του SU2C (όπως εν συντομία αναφέρεται), αλλά και χρήσιμους συνδέσμους. Τέλος, μέσα από το site μπορείτε να κατεβάσετε τον τηλεμαραθώνιο στο iPod σας.

  Go to: www.standup2cancer.org/

Αυτά για σήμερα! Την επόμενη Δευτέρα επιστρέφουμε με τρεις νέες ιστοσελίδες με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία. Καλή περιήγηση!

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο rhodes.online στα πλαίσια της στήλης WWW: The Wonderfully Wide Web. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 31/12/2012.