Την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάσασμε συγκεκριμένες ιστοσελίδες από διάφορες κοινωνικού, περιβαλλοντικού ή φιλανθρωπικού περιεχομένου καμπάνιες. Αυτή την φορά θα παρουσιάσουμε ιστοσελίδες που προάγουν παρόμοιες προσπάθειες, σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο.

 • idealist.org

  idealist.orgΤο Idealist ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε η μη κερδοσκοπική εταιρεία “Action without Frontiers” στην Νέα Υόρκη το 1995. Στόχος του να αποτελέσει τον χώρο διασύνδεσης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων μεταξύ τους αλλά και με μεμονωμένα άτομα με σκοπό την από κοινού ή ατομική ενίσχυση δράσεων για μία καλύτερη κοινωνία.

  Δεκατρία χρόνια μετά το Idealist έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους για τον εθελοντισμό και τις δράσεις των Μ.Κ.Ο. καθώς προσφέρει την ευκαιρία στις μεν Μ.Κ.Ο. από όλο τον κόσμο να προβάλουν το έργο τους και να αναζητήσουν προσωπικό, εθελοντές, πόρους και στους δε επισκέπτες του την δυνατότητα να αναζητήσουν εθελοντική εργασία, υποτροφίες, προγράμματα κ.τ.λ. με κεντρικό άξονα την συνεισφορά στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

  Go to: www.idealist.org/

 • EuroCharity

  EuroCharityΗ EuroCharity είναι μία εταιρεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και διατηρεί την ομώνυμη ιστοσελίδα, τον σημαντικότερο ίσως Οδηγό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα. Ο Οδηγός περιλαμβάνει τα προφίλ δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε κάθε σχεδόν τομέα της Κοινωνίας των Πολιτών και αναδημοσιεύει τα δελτία τύπου και τις δραστηριότητές τους. Από την άλλη πλευρά διατίθεται ως χώρος προβολής και ενημέρωσης των δραστηριοτήτων εταιρικής ευθύνης μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες και ομίλους της Ελλάδας, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Wind, η Coca Cola κ.α.

  Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και αγγλικά, συντελώντας στις διάφορες ελληνικές προσπάθειες (εταιρειών και ΜΚΟ) στο εξωτερικό, διατηρεί μία τακτική και ενδιαφέρουσα mailing list, ενώ υπάρχει ρητή δεσμευσή της, το 25% των κερδών της (από διαφημίσεις και προβολή εταιρικών προγραμμάτων) να αποδίδεται σε δράσεις στήριξης των ΜΚΟ.

  Go to: www.eurocharity.gr/

 • www.anthropos.gr

  www.anthropos.grΘα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ελληνική έκδοση του idealist.org, αλλά προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα. Διατηρώντας μια εξαιρετικά μεγάλη βάση ΜΚΟ, η ιστοσελίδα προσφέρει την δυνατότητα εξειδικευμένης και στοχευμένης αναζήτησης/προσφοράς υποστήριξης προς ΜΚΟ σε πόρους, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και είδη.

  Παράλληλα, περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών, άρθρων για εθελοντές και ΜΚΟ, αλλά δραστηριοποιείται και γενικότερα στην ανάπτυξη ενός καλύτερου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Και όπως λέει το όνομά της, στο κέντρο είναι πάντα ο άνθρωπος.

  Go to: www.anthropos.gr/

Αυτά για σήμερα! Την επόμενη Δευτέρα επιστρέφουμε με τρεις νέες ιστοσελίδες με αρκετά διαφορετική, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία. Καλή περιήγηση!

Το παρόν δημοσιεύθηκε πρωτότυπα στο rhodes.online στα πλαίσια της στήλης WWW: The Wonderfully Wide Web. Μεταγράφηκε στο παρόν blog με την αρχική του ημερομηνία στις 31/12/2012.